Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwsarchief

16/10/2017

Daddy Cool + Girls just wanna have fun = 2500 Euro

Waar hoor je tegenwoordig nog in een discotheek iemand in een trainingspak aan de bar “één kopje koffie” vragen?! Bij Dok44 in Meppel! Op zaterdag 14 oktober dansten 180 Meppelers in 80’s outfits zich de benen uit het lijf op VOF de Kunst, The Village People en Spandau Ballet. Naast spierpijn en een verstuikte enkel na een pirouette op rolschaatsen, leverde dit bijna 2500 Euro op voor natuurgebied Engelgaarde. Voorzitster van LC62 Sandra Bosschaart-Stupar vertelt trots: “Wij zijn geen material girls, maar bijna 2500 Euro is een prachtige opbrengst voor nieuwe bankjes in dit unieke natuurgebied met zwemvijver. Zo wordt genieten van de natuur vlakbij Meppel nóg toegankelijker.”

 

06/10/2016

Serviceclub Ladies Circle ’62 uit Meppel heeft een bedrag van € 4.000 ingezameld tijdens de Meppel City Run. Het bedrag wordt geheel gedoneerd aan de Plus Boerderij in Wapserveen voor de aanschaf van een rolstoelfiets. Op de Plus Boerderij komen kinderen die verzorging nodig hebben vanwege revalidatie of dagbesteding. Sommige kinderen zijn rolstoelgebonden. Met een rolstoelfiets kunnen zij ook meedoen aan uitjes, die zo belangrijk zijn voor het geluk van deze kinderen.

Maar liefst 50 hardlopers liepen mee tijdens de Meppel City Run voor het goede doel. Zij waren te herkennen aan hun reflecterend hardloophesje. Ladies Circle Meppel is trots op het resultaat! Wij bedanken alle hardlopers die voor het goede doel hun beste beentje hebben voortgezet en onze sponsoren: Arslan & Ter Wee, Astava, Asito, I nee dit, Vriend, ABN AMRO, Crossfit Meppel.

Ghislaine Heesen van de zorgboerderij was woensdagavond overdonderd en geëmotioneerd toen ze de cheque in ontvangst mocht nemen uit handen van Sandra Bosschaert , Nynke de Vries en Janneke Rumph namens Ladies' Circle Meppel. 

Niet alleen steunt de serviceclub in financieel opzicht dit prachtige doel. Alle ladies zullen hun steentje bijdragen aan diverse handen uit de mouwen acties op de Plus Boerderij in Wapserveen.

11/09/2016

Meppel - 11 september 2016

Enthousiaste gezichten op zondag 11 september jl. bij bijna 50 lopers van de Meppel City Run die zich hadden aangesloten bij de sponsoractie van de Ladies' Circle Meppel. Allemaal  ondersteunen ze met hun deelname een zeer bijzonder doel:

Geld inzamelen voor de aankoop van een rolstoelfiets voor de Plusboerderij in Wapserveen. 

 

Naast deze deelnemers zijn er ook de sponsoren en alle andere gulle gevers die deze aktie van harte ondersteunen. Hoofdsponsor Arslan & Ter Wee en de sponsoren Astava, Asito, I need it, Vriend, ABN-Amro, Crossfit en Dogterom dragen financieel bij.  

Wat zijn we vanuit Ladies' Circle Meppel ontzettend blij met al deze mensen en bedrijven die op verschillende manieren hun bijdragen hebben geleverd. 

04/11/2015

Ladies Circle Meppel zamelt 4500 euro in voor Stichting VKS

Serviceclub Ladies Circle ’62 uit Meppel heeft een bedrag van € 4.500 ingezameld tijdens de Meppel City Run. Het bedrag wordt geheel gedoneerd aan de vereniging voor Volwassenen, Kinderen en Stofwisselingsziekten (VKS). Deze vereniging zet zich in om mensen met stofwisselingsziekten te ondersteunen en tevens deze ziekten breder onder de aandacht te brengen. Elk jaar worden er 800 kinderen geboren met een stofwisselingsziekte.

Maar liefst 81 hardlopers liepen mee tijdens de Meppel City Run voor het goede doel VKS. Zij waren te herkennen aan een felgroen t-shirt. Mieke Diepenmaat, voorzitter van de Meppeler serviceclub, is trots op het resultaat. “Het is een fantastisch resultaat en het is zo mooi om te zien dat iedereen zich heeft ingezet om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Het heeft alle verwachtingen overtroffen en we hopen hierdoor ook voor meer bekendheid te hebben gezorgd. Wij bedanken dan ook alle hardlopers die voor het goede doel hun beste beentje hebben voortgezet.”

 

Ladies’ Circle Meppel verkoopt loten voor de Zonnebloem

Juni 2014  

Ladies’ Circle Meppel ondersteunt dit jaar de Zonnebloem in Meppel. Samen met de Zonnebloemvrijwilligers uit Meppel doen de Ladies op dit moment mee met de verkoop van loten. De loten worden vanaf nu tot 14 september huis aan huis verkocht. Ook op de markt of elders in de stad kunt u lotenverkopers tegenkomen. Uiteraard zijn er prachtige prijzen te winnen. Bijzonderheid dit  jaar is dat iedere koper van een lot een tijdschrift naar keuze cadeau krijgt.

De kern van het werk van de Zonnebloem is al 65 jaar hetzelfde. “We willen mensen met een lichamelijke beperking mee laten doen aan de maatschappij. En daarbij richten we ons vooral op sociale contacten en recreatie. Leuke dingen doen en mooie momenten te beleven.” 

De Ladies hebben nog veel meer acties gepland om geld op te halen en steun te geven aan de Zonnebloem in Meppel. De Zonnebloem kan op haar beurt het geld gebruiken ten behoeve van de, vaak oude en eenzame, mensen die een dagje uit verdienen.

Weet u mensen in uw omgeving die graag bezocht willen worden door een vrijwilliger van de Zonnebloem of zin hebben in een gezellige middag? Geef dit dan door aan Ina van Leer, secretaris van de Zonnebloem: telefoonnummer: 0522-785023.

 

Ladies Circle Meppel zamelt meer dan drieduizend euro in voor Stichting ALS
 

8 november 2013

MEPPEL – Serviceclub Ladies Circle uit Meppel heeft gisteravond een bedrag van 3150 euro ingezameld tijdens de benefiet filmavond in het Luxor Theater Meppel. Het bedrag wordt gedoneerd aan Stichting ALS Nederland, die zich inzet om de oorzaak en oplossing van de ongeneeslijke zenuw- en spierziekte ALS te achterhalen.

De filmavond was uitsluitend bedoeld voor vrouwen en maar liefst 108 dames kochten een kaart voor de première van de film Het Diner, naar het boek van Herman Koch. Daarmee was de zaal in het Luxor Theater Meppel helemaal uitverkocht. Er was zoveel vraag naar kaarten dat de dames van de Ladies Circle hun eigen stoelen afstonden. In de pauze werden er vele prijzen verloot. Door de steun van diverse sponsoren, en vooral door hoofdsponsor huisartsenpraktijk Dam en Feij, kon de opbrengst van de verkochte kaarten en de loterij volledig ten goede komen aan het goede doel.

Mirjam Kramer-Buursma, voorzitter van de Meppeler serviceclub, is trots op het resultaat van de avond. “De bezoekers waren erg enthousiast en wilden zich samen met ons inzetten voor het goede doel. In een tijd waarin we allen bewuster met geld moeten omgaan, is het fantastisch dat iedereen zich vol overgave inzet voor mensen die lijden aan deze vreselijke ziekte.”

 

http://lc62.ladiescircle.nl/media/2012-2014/LadiesOnlyFilmavondALS.jpg 
 

Ladies Circle Meppel overhandigd geldcheque aan Hospice Meppel

7 oktober 2013

MEPPEL – Serviceclub Ladies Circle ’62 uit Meppel heeft vorige week een geldcheque ter waarde van € 8.250,- overhandigd aan het Hospice Meppel. De ladies van de circle hebben dit bedrag opgehaald tijdens het benefietfeest dat zij begin 2012 organiseerden. Na een grootschalige verbouwing van de historische boerderij, waarin het Hospice nu is gevestigd, zal de stichting het geld besteden aan de aankleding van de omliggende tuin. 

In het Hospice kunnen ernstig zieke mensen, voor wie geen genezing meer mogelijk is, terecht om de laatste fase van hun leven door te brengen. Op deze bijzonder plek krijgen zij de ondersteuning en zorg die zij nodig hebben, in een huiselijke en rustige sfeer. Het Hospice is grotendeels afhankelijk van vrijwilligers en giften. Om de realisatie en behoud van de organisatie mogelijk te maken, koos de Ladies' Circle in 2012 voor dit goede doel. 

 

http://lc62.ladiescircle.nl/media/2012-2014/Overhandiging_Cheque.jpg  

Ladies Circle Meppel doneert aan Ronald McDonald Huis

16 juni 2013 

MEPPEL – Serviceclub Ladies Circle ’62 uit Meppel heeft vorige week een donatie gedaan aan het Ronald McDonald Huis in Leeuwarden. In het huis kunnen familieleden van een ziek kind, dat in het ziekenhuis is opgenomen, logeren. Op deze manier kunnen zij dicht in de buurt van het kind verblijven. Ladies Circle ‘62 overhandigde een cheque van € 230,- aan deze bijzondere organisatie, die het mogelijk maakt om gezinnen bij elkaar te houden.

Het Ronald McDonald Huis is een plek om tot rust te komen en steun te vinden bij andere ouders en vrijwilligers. De logés kunnen tegen een zeer lage vergoeding in het huis verblijven. Dit kan omdat de organisatie enkel draait op donaties en vrijwilligers. Ladies Circle ’62 wilde daarom graag een steentje bijdragen en steun betuigen aan dit goede doel.

 

http://lc62.ladiescircle.nl/media/2012-2014/Donatie_Ronald_Mc_Donald_Leeuwarden.jpg 

 

 

Ladies' Circle schenkt Gina aan Stichting PGM

Meppeler Courant, 18 april 2013

Meppel - Met de opbrengst van de kick-off-party georganiseerd door de Ladies’ Circle Meppel heeft Stichting Paardrijden Gehandicapten Meppel paard Gina aangeschaft.

Lees hier het artikel in de Meppeler Courant 

http://www..meppelercourant.nl/nieuws/meppel/270360/ladies-circle-schenk...

 

 

 Ladies' Circle zet zich in voor het Hospice Eesinge 

Meppeler Courant - zaterdag 4 februari 2012 07:58 

Ladies' Circle zet zich in voor het Hospice Eesinge

Meppel - De realisatie van het Hospice Eesinge Meppel is weer een stapje dichterbij dankzij een donatie van 8250 euro bijeengebracht door de Ladies' Circle Meppel. Voor het realiseren van het Hospice, dat ondergebracht gaat worden in een te restaureren boerderij aan de Hoogeveenseweg, is veel geld nodig.

Verschillende organisaties, serviceclubs en vrijwilligers hebben zich al ingezet om er voor te zorgen dat dit 'thuis bij een naderend levenseinde' er gaat komen. 
Het was afgelopen zaterdag de beurt aan de Ladies' Circle Meppel, een serviceclub voor vrouwen uit Meppel en omgeving. Tijdens de tweede editie van de jaarlijkse Kick-Off Party in de Gasfabriek maakten de ruim 170 gasten, gekleed in wit en glitter, er een swingend feest van. 

'Dankzij de hulp van vele sponsoren, al onze gasten en de gastvrijheid van de Gasfabriek was het feest in alle opzichten een groot succes,' aldus voorzitter Stella de Bie. 'Het is mooi om te zien dat zoveel bedrijven en mensen uit de Meppeler samenleving de handen ineen willen slaan om een zo hoog mogelijke opbrengst geheel ten goede komt aan het Hospice.'
 

http://www.meppelercourant.nl/?n_id=229303

 

 

 

 Ladies’ Circle Meppel in actie voor Voedselbank

zondag 20 februari 2011 14:2

Ladies' Circle Meppel in actie voor Voedselbank   (Foto: Eigen foto)
Meppel - Een cheque van € 5000- en tassen vol producten mocht Netty van Dijk, coördinator van De Voedselbank Zuidwest Drenthe, onlangs in ontvangst nemen. Dit bedrag was bijeengebracht door de serviceclub Ladies’ Circle Meppel, die zich sinds haar oprichting in oktober 2009 met verschillende acties inzet voor deze instantie.
De donatie was mogelijk door de opbrengst van een benefietfeest, dat onder het motto Food for thought, in januari in de voormalige Gasfabriek werd gehouden. Het geldbedrag wordt gebruikt om producten in te kopen tegen een zo laag mogelijke prijs. Eerder zamelde de serviceclub al een grote hoeveelheid koffie en wasmiddelen in, producten waar binnen de Voedselbank grote behoefte aan is. 
Naast dit benefietfeest heeft Lades’ Circle Meppel samen met de Voedselbank een kledingbeurs gehouden. 
Vorige week zaterdag konden gezinnen tweedehands kleren uitzoeken in het onderkomen van de Voedselbank aan de Kratonstraat. De overgebleven kleding wordt verkocht via tweedehandswinkels en marktplaats, waarbij de opbrengst ook weer ten goede komt aan de Voedselbank.

LC Kick-off party

Editie 2011: ’Food for thought’

Op 22 januari gaven wij een groot feest in de voormalige gasfabriek aan de Gasgracht in Meppel. De opbrengst van het feest is geheel ten goede gekomen aan de Voedselbank. Dankzij al onze gaste en sponsoren werd het feest schitterend. Dank!  

 

 

Lezing Jolanda Holwerda geeft inspiratie voor werkende moeders

Dinsdag 7 december jl. organiseerde Ladies’ Circle Meppel een evenement voor zo'n tachtig vrouwen uit de regio. In de sfeervolle tuinzaal van de Havixhorst gaf Jolanda Holwerda een inspirerende lezing voorafgegaan door een gezamenlijk diner. Holwerda is oprichter en directeur van Lof,  het crossmediale platform voor een nieuwe generatie werkende ouders die carrière & gezin wil combineren. Een combinatie die nog niet voor iedereen vanzelfsprekend is. In samenwerking met werkgevers, overheid en politiek streeft Lof ernaar deze combinatie vanzelfsprekend te maken. Zoals Holwerda die avond zo mooi verwoordde, ‘Lof, agent of social change'.

 

In haar lezing nam zij de aanwezige dames mee in het verhaal over de totstandkoming en de toekomstvisie van het platform. Daarnaast schetste zij de historische en de huidige context. De lezing werd afgesloten met een discussie, waaruit bleek dat de meningen en ervaringen over de combinatie carriere & gezin niet voor iedereen gelijk zijn. Iets waar alle dames het over eens waren, was het feit dat het niet uitmaakt welke keuze je hierin maakt. Belangrijk is dat de keuze die je maakt vanuit jezelf komt en dat de balans tussen werk & gezin voor die situatie optimaal is.

Ladies’ Circle Meppel helpt Stichting Hulphond

Bron: eigen site (december 2010)

Op zaterdag 11 december verkoopt Ladies’ Circle Meppel bijzondere etagères en vrolijk versierde sleutelhangers tijdens het evenement “Midwinternight shopping”. De kraam wordt gesponsord door de lingeriewinkel Belle XL. De volledige opbrengst gaat naar Stichting Hulphond. Deze stichting heeft het geld hard nodig om hulphonden op te leiden die ingezet worden ten behoeve van mensen met een motorische of auditieve beperking of die lijden aan epilepsie. Naast de etagères en sleutelhangers, worden ook allerlei leuke gadgets van Stichting hulphond verkocht. De verkoop start om 12.00 uur en is om 22:00 uur afgelopen. Geïnteresseerden zijn van harte welkom bij de kraam op De Wheem, voor Belle XL. 

 

Lezing Jolanda Holwerda over werk en gezin

Bron: eigen site (december 2010) 
Op dinsdag 7 december organiseert Ladies’ Circle Meppel in de Havixhorst een inspirerende avond over sociale veranderingen. Jolanda Holwerda is bereid gevonden deze avond in te vullen. Holwerda, oprichter en directeur van Lof Media én moeder van drie kinderen, heeft met haar tijdschrift LOF een platform gecreëerd voor werkende moeders van nu. Samen met werkgevers, overheden en politiek zoekt zij naar oplossingen waardoor de combinatie carrière en gezin in Nederland vanzelfsprekend wordt. In 2009 won ze de Joke Smit prijs voor haar inspanningen op het gebied van emancipatie. 

Deze avond voor een door vrouwen uit de regio start om 18:00 uur met een diner. Aansluitend vindt de lezing plaats. Kaarten zijn tot en met donderdag 25 november te bestellen via lc62@ladiescircle.nl. De entree bedraagt € 15,-, de kosten voor het diner zijn € 22,50 p.p. 

 

Ladies' Circle Meppel gecharterd

Bron: eigen site (oktober 2009)

Ladies' Circle Meppel is een feit! Na een enerverend oprichtingsjaar zijn we tijdens een geweldige charter op 10 oktober 2009, officieel toegetreden tot de gelederen van LCNL.

Ons tweede service-project, het ondersteunen van de Voedselbank Zuidwest Drenthe, kreeg een daverende start tijdens deze charter. De vertegenwoordigers van de Voedselbank ontvingen van de genodigden zo'n 400 pakken koffie en wasmiddel, producten waar binnen de Voedselbank grote behoefte aan is. We zijn hier ontzettend blij mee, in de eerste plaats natuurlijk voor de Voedselbank zelf maar ook omdat dit aangeeft hoeveel support en verbondenheid er binnen, maar ook buiten de service-clubs is om elkaar te steunen. Zo kunnen beloftes waargemaakt worden.

We zijn klaar voor de toekomst; we weten wat we willen en we hopen, naast alle gezelligheid en onderlinge inspiratie, een constructieve bijdrage te kunnen leveren aan de service-projecten waar we ons hard voor maken. 

 

 

 

LC Meppel klaar voor feestelijke Charter op 10-10-2009

Bron: eigen site (oktober 2009)
Op 10 oktober is het dan eindelijk zover: LC Meppel i.o. zal op deze dag officieel toetreden tot de gelederen van LC Nederland en met plezier afscheid nemen van de toevoeging ‘i.o’

Er is al veel gedaan: een sfeervolle locatie is geboekt, het programma staat stevig in de steigers, flessen Bruisend Meppel zijn besteld en alle neuzen staan dezelfde kant op. 

Ook zijn de uitnodigingen inmiddels de deur uit en we hopen dan ook op een grote opkomst van zoveel mogelijk ladies uit het hele land.